2019-12-12 13:34:55• hírek • Szatmár.ro

A CFR továbbjutásához egyetlen pont is elég ma este a Celtic ellen

Foto: fanatik.ro
Foto: fanatik.ro

A szezon mérkőzésére készül a Kolozsvári CFR: csütörtök este a skót bajnok Celtic Glasgow csapatát fogadja a labdarúgó Európa-liga utolsó csoport-fordulójában.


Idén negyedjére találkozik egymással a két csapat. A bl-selejtezők során Kolozsváron 1–1-es döntetlen született, majd Skóciában 4–3-as küzdelmet követően a vasutasok léptek tovább. A sors fintora aztán mégis úgy hozta, hogy egy fordulóval később a CFR kénytelen volt búcsút inteni a bl-álmoknak, minek köszönhetően mindkét alakulat az Európa-ligában kezdte végül az idei idényt.

A csoportküzdelmek során Glasgowban is találkozott már a két csapat, akkor a Celtic tudott nyerni, csütörtök este viszont a CFR a döntetlennel is tökéletesen elégedett lehet.

A csoport másik két alakulata a Lazio és a Stade Rennes 5 mérkőzést követően a Celtic és a Kolozsvár mögött állomásozik a csoportban, viszont a CFR csak akkor jut tovább, ha a Lazio nem győz Franciaországban, vagy ettől a mérkőzéstől függetlenül a CFR pontot szerez otthon a Celtic ellen.

Könnyűnek nem mondható egyik variáció sem, viszont némi esély mindkettőre lenne.

A Celtic a kolozsvári mérkőzés kimenetelétől függetlenül már továbbjutó, így számukra gyakorlatilag tét nélküli lesz ez a találkozó, viszont a skót bajnokot ismerve nem számíthatunk egy odaajándékozott találkozóra.

Dan Petrescu a CFR edzője két nappal a mérkőzés előtt úgy fogalmazott: a Celtic ellen nem lehet könnyű meccset játszani, a skót bajnok nem csak az első számú, de még a B, vagy a C csapatával is legyőzheti a román csapatok bármelyikét, viszont kis szerencsével, és jó futballal meglehet a továbbjutás.

Hozzá kell tenni azt is, a Celtic néhány alapemberét nem hozta el Kolozsvárra, mondván a hétvégi Rangers elleni ligakupa döntő megnyerése után pihenniük kell, viszont edzőjük Neil Lennon állítása szerint győzni jönnek Kolozsvárra.

Az biztos, nem lesz könnyű mérkőzés a CFR számára, viszont, nem lehetetlen a pontszerzés, amely árán továbbjut a csoportból a csapat, tavasszal pedig már az egyenes kieséses szakaszban folytathatnák az európai kupaszereplést.

A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Celtic     13p
2. CFR         9p
3. Lazio       6p
4. Rennes   1p

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: